Levensverzekering en nabestaanden

Waarom een nabestaanden verzekering

Overlijdt u of uw partner, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis en betekend het ook vaak nog een behoorlijke terugval in het inkomen van het gezin. Naast deze terugval in inkomen, blijven de lasten vaak hetzelfde.

Vooral bij gezinnen met opgroeiende kinderen komt een sterfgeval financieel extra hard aan. Door een speciale nabestaanden verzekering af te sluiten, bouwt u financiële zekerheid in. Deze nabestaanden verzekering wordt ook wel nabestaanden beschermingsplan genoemd. U beschermt namelijk met deze verzekering de verdere financiële toekomst van uw gezin.

De meest voorkomende vorm van uitkeren bij nabestaanden verzekeringen is, de uitkering in maandelijkse termijnen. De uitkering in termijnen is tevens en bescherming voor de nabestaanden, zodat het geld niet te snel of in een keer kan worden uitgegeven.

Welke levensverzekering kies ik

Levensverzekeringen vormen ook vaak een bescherming voor de nabestaanden. Pas hierbij echter wel op welk soort levensverzekering u afsluit. Er zijn namelijk levensverzekeringen die uitkeren bij leven van de verzekerde en levensverzekeringen die uitkeren bij overlijden van de verzekerde. Alleen laatstgenoemde kan natuurlijk de nabestaanden extra financiële ruimte bieden. Vooral de overlijdensrisico verzekeringen zijn het soort levensverzekeringen, waarbij de partner en eventuele kinderen niet met grote financiële gevolgen zullen achterblijven. Deze overlijdensrisicoverzekeringen zijn ook vaak verplicht bij het afsluiten van een hypotheek. Bij het afsluiten van een levensverzekering in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering, wordt vooraf een te verzekeren bedrag afgesproken en betaald u maandelijks een premie. Bij overlijden wordt deze verzekering uitgekeerd.

Waar moet ik op letten

Sluit u een overlijdensrisicoverzekering voor de nabestaanden af, dan zijn deze verzekeringen over het algemeen voor een vooraf afgesproken termijn. Deze termijn kan zijn voor een duur van 20, 25, 30 of zelfs 35 jaar. Komt u binnen deze afgesproken termijn te overlijden, dan keert deze levensverzekering uit. Dit bedrag dat wordt uitgekeerd kan een vaststaand bedrag zijn, maar ook een bedrag dat jaarlijks met een bepaald percentage daalt. Let goed op welke voorwaarden en regels er zijn, zodat u niet bovenop het verlies van uw partner, ook nog een financiële strop te wachten staat.

Levensverzekering van groot belang

Het afsluiten van de juiste levensverzekering is misschien wel een van de belangrijkste stappen in uw leven. Of het nu een levensverzekering is, zodat u eerder kunt stoppen met werken en met uw gezin van de welverdiende vrije tijd kunt gaan genieten of er is een overlijden, de juiste levensverzekering kan een wereld van verschil maken. Er zijn echter zo veel verschillende levensverzekeringen, dat u hier goed de tijd voor moet nemen.

Waar moet ik voor zorgen

Wilt u dat er na uw overlijden goed voor uw nabestaanden gezorgd wordt, dan kunt u daarvoor de juiste maatregelen treffen. Uiteraard zorgt een goede uitvaartverzekering voor minder zorgen en wordt er voorkomen dat er hoge uitvaart kosten betaald moeten worden. Enkele belangrijke zaken om te weten zijn:

  • Welk soort uitvaartverzekering u heeft.
  • Wat er allemaal bij uw pensioenregeling in zit.
  • Of er recht is op een uitkering van de algemene nabestaanden wet.
  • Welk soort levensverzekering het beste voor de nabestaanden zorgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *