Levensverzekering en hypotheek

Waarom een levensverzekering voor uw hypotheek

Koopt u een huis, dan is dat vaak de belangrijkste en tevens duurste aankoop van uw leven. Voor deze aankoop zal meestal een hypotheek worden afgesloten. Omdat het hier om grote bedragen gaat, verlangen de meeste hypotheekverstrekkers dat er naast een hypotheek, een levensverzekering wordt afgesloten.

Hier zijn diverse mogelijkheden voor, een aantal hypotheken zijn zelfs gekoppeld aan een levensverzekering. Zo’n levensverzekering komt dan tot uitkering in geval van overlijden. Hierdoor kan de hypotheek geheel of gedeeltelijk worden afgelost. U stelt met het afsluiten van een levensverzekering, niet alleen maar hypotheekverstrekker tevreden.

U voorkomt namelijk met een levensverzekering, dat de nabestaanden als gevolg van overlijden de hypotheek niet meer kunnen betalen. U kunt een levensverzekering op 1 of 2 levens afsluiten. Laat u hierover goed informeren.

Is een levensverzekering altijd mogelijk

Een levensverzekering is mogelijk, indien er geen verhoogd risico is van vroegtijdig overlijden. Er zijn tal van levensverzekeringen. De levensverzekeringen die bij een hypotheek worden verlangd, worden meestal uitgekeerd bij overlijden. Sluit u dus een hypotheek met bij behorende levensverzekering af, dan zal er in veel gevallen om een medische keuring worden gevraagd. Dit kan afhankelijk zijn van de hoogte van het bedrag waarvoor u zich laat verzekeren. Bij de meeste verzekeraars geldt dit bij een bedrag hoger dan € 150000,-. De hypotheekverstrekkers worden hier steeds strenger in en vragen zelfs bij bedragen boven de € 200000,-, een keuring van een specialist. Naast de eis van medische keuringen, is het bij iedere vorm van hypotheek en levensverzekering verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen. Wordt deze niet naar waarheid ingevuld, dan worden de hypotheek en levensverzekering geweigerd.

Zijn er goedkope levens verzekeringen

Indien u een levensverzekering naast uw hypotheek wilt afsluiten, betaald u al snel een behoorlijk hoge premie. Daarom is het van belang dat u zich vooraf goed laat informeren. Door de juiste informatie in te zamelen en op zoek te gaan naar een goedkopere levensverzekering, kunt u veel geld besparen. Er zijn namelijk tal van levensverzekeringen met een goede dekking, die stukken goedkoper kunnen zijn. U kunt op internet diverse levensverzekeringen vergelijken of u laten begeleiden door een onafhankelijk adviseur.

Met een levensverzekering de hypotheek aflossen

Een levensverzekering waarvan de datum van uitkering al vast staat, is een kapitaalverzekering. Bij deze vorm van verzekeren wordt het verzekerde bedrag in een keer uitgekeerd op een bepaalde einddatum. Veelal wordt dit bedrag dan gebruikt om de hypotheekschuld af te lossen. Bij een kapitaalverzekering, bent u hier echter vrij in en u zou dit bedrag net zo goed voor iets anders kunnen gebruiken. Heeft u een levensverzekering die gekoppeld is aan uw hypotheek, dan zal dit bedrag altijd voor de hypotheekschuld gebruikt worden.

Hebben alle hypotheken een levensverzekering

Er zijn tal van hypotheken waarbij u vrij bent in het kiezen van uw levensverzekering. Deze levensverzekering staat dan los van uw hypotheek en de premie wordt dan ook apart betaald. Kiest u echter voor een leven hypotheek, dan bestaat de hypotheek uit een geldlening voor het huis en een levensverzekering. Bij leven hypotheken is er altijd een kans op extra rendement en een gegarandeerde opbrengst van de levensverzekering. Een bekende vorm van leven hypotheek is de spaar hypotheek.